How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw opnieuw de hoogte in bij Schiphol

09.01.2024

Vorige maand zijn we begonnen met een nieuw project nabij luchthaven Schiphol. Je kunt het een beetje met opstijgen vergelijken: na de start gaan we snel flink wat hoogtemeters maken. Dat doen we in opdracht van ontwikkelaar VDG Real Estate.

Het project, genaamd VDG Hoofddorp, bestaat uit de bouw van een warehouse op bedrijventerrein De President. Dat is niet bepaald een alledaags bedrijvenpark, maar een toplocatie waar de natuur de ruimte krijgt. Een mooie plek voor onze volgende klus.

Streng beeldkwaliteitsplan
Met het bouwen van warehouses – en het regelen van alles daaromheen – zijn we bij Unibouw ongeveer dagelijks bezig. Omdat elke warehouse zijn eigen uitdagingen heeft, wordt het niet snel een autopilot-klus, om maar dicht bij Schiphol te blijven. Ook dit project niet. Commercieel adviseur Harvey Nuytemans van Unibouw: “Om te zorgen dat de constructie past binnen het hoogwaardige beeldkwaliteitsplan van De President, zijn er wel wat eisen om aan te voldoen. Het pand moet, kort door de bocht, een goede en representatieve uitstraling hebben. Vanuit die kaders zijn we tot een ontwerp gekomen. Daarin zijn houtlook HPL-panelen verwerkt. Op het perceel wordt verder het regenwater vastgehouden en vervolgens gecontroleerd in de bodem geïnfiltreerd. Dat is een leuke uitdaging.”

Iets hoger dan normaal
Verder valt op dat het pand iets hoger is dan de gebruikelijke 14 meter. Harvey: “Het wordt één laag hoger, waardoor er 16 procent meer opslagcapaciteit ontstaat. Zo wordt de ruimte effectiever gebruikt en maken we optimaal gebruik van de kavel. Het vloeroppervlak van de hal beslaat 4.500 m2, waarvan 650 m2 voor kantoren is bestemd.”

Oplevering komende zomer
We bouwen dit warehouse in opdracht van VDG Real Estate, waarmee we vaker uitdagende projecten realiseren. Onze in-house architect Maarten Janssen maakte het hoogwaardige ontwerp. De architecten van Palazzo hebben ons geholpen met de verdere uitwerking daarvan.

De bouwlocatie is pal aan de HSL in Hoofddorp, een van de laatste plekken in Hoofddorp waar nog gebouwd kan worden. Afgelopen maand begonnen we. De oplevering staat voor begin komende zomer gepland. Een huurder is nog niet gevonden, dus mocht je interesse hebben in een prachtig nieuw onderkomen op een absolute A-locatie: wacht niet te lang!

Interesse in deze kans? Meer informatie over de mogelijkheid tot huren vind je hier.

Also interested

𝗪𝗶𝘀𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁: energiemanagementsysteem

Er vanaf 1 januari 2024 een 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗯𝗲𝘀𝗽𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 van kracht is in Nederland. Gebouwen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh …

Grenzeloos actief: Unibau aan de slag in Keulen

Wellicht niet iedereen weet het, maar niet alleen in Nederland timmert en bouwt Unibouw stevig aan de weg. Zoals in …

Nieuwbouw logistiek pand Sunlee in Dordrecht opgeleverd

Het was een uitdagende klus, maar van wat pit houden we wel bij Unibouw. En dat geldt ook voor opdrachtgever …