How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw bezorgt SFS meer ruimte onder één dak

02.05.2023

‘Het dak ging eraf’, zeggen mensen weleens. Dan weten we twee dingen zeker: dat het feestje geslaagd was én dat het dak niet is bevestigd met de materialen van SFS. Dit Helmondse bedrijf weet alles van daken. Wij bij Unibouw ook, maar ook van de overige delen van bedrijfsgebouwen. Dat bewijzen we graag, want we gaan het nieuwe pand van SFS fors uitbreiden.

SFS, producent van bevestigingsmaterialen voor platte daken, huurt een pand van Focus Real Estate aan de Grasbeemd in Helmond. Daar groeien de zaken uitstekend voor de dakkundige vakmensen. Het gaat zó goed dat het huidige pand een maatje te krap is geworden. SFS en Focus zochten een partij om samen eens goed naar de mogelijkheden te kijken en op basis van een eerste schetsontwerp een richtprijs te maken. Daarvoor eindigden ze bij ons.

E&V-traject
De richtprijs beviel gelukkig. Vanuit daar zijn we samen het engineerings- en vergunningstraject ingegaan. Tijdens dit E&V-traject werkten we nauw samen met Focus en de bouwadviseur om de wensen te vertalen naar een zo goed mogelijk technisch ontwerp. Bij dat gehele traject, tot en met het indienen van de bouwvergunningsaanvraag, zaten wij op de regisseursstoel. Uiteindelijk gingen alle seinen op groen; eind april stonden alle benodigde krabbels op papier.

Onze commercieel adviseur Giel Bouten over het ontwerp: “We gaan twee hallen aanbouwen. Eén van ongeveer 1.000m2 en één die bijna twee keer zo groot is. Ook bouwen we een ruim kantoor op de verdiepingsvloer van zo’n 250m2. De grootste hal krijgt ook nog een laadkuil van twee docks.”

Het dak erop
Zo creëren we heel wat extra ruimte voor SFS om door te groeien. Begin mei slaat de ploeg van projectleider Barjo Aragelian de eerste paal van de aanbouw in de grond. Nog vóór de komende feestdagen staat de oplevering gepland. Dat wordt tegen die tijd ongetwijfeld feestelijk gevierd. Maar het dak? Dat blijft er gewoon op.

Also interested

Unibouw bouwt stijlvol pand op postzegellocatie

Voor een bouwbedrijf is het natuurlijk fijn om te werken op een ruim bouwterrein dat makkelijk toegankelijk is. Maar de …

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

Unibouw bouwt eerste dubbeldeks warehouse in Nederland

DSV en Unibouw vormen een ijzersterk team, dat is wel duidelijk. In het recente verleden bouwden we al vijf warehouses …