Unibouw levert een ultracomplete bouwoplossing in Dordrecht
Reclame maken kan onder meer met een bord langs een voetbalveld, in de krant of op sociale media. Maar minstens even trefzeker is de ouderwetse mond-tot-mondreclame. Via een tevreden klant is de verbinding tussen Arcus en Unibouw gelegd waardoor wij aan de slag zijn met een mooi project in Dordrecht.
Een stapje terug in de tijd. Tweeëneenhalf jaar geleden leverden we het nieuwe pand van Noordman Hout op. Directeur Joep Noordman stak zijn enthousiasme toen al niet onder stoelen of banken. Sterker nog: hij raadde onze diensten aan bij de directie van de Arcus Group, toen Joep hoorde dat Arcus aan de vooravond van een stevige verbouwing stond.
Veel afstemmen en onderzoeken
Arcus ging met ons in gesprek en al snel was er een klik en konden we aan de slag. Wij kregen de opdracht om voor de uitbreiding – van 5.400 m2 naar 13.000 m2 – van de bedrijfshal te zorgen. “Daar kwam best veel bij kijken”, vertelt onze commercieel adviseur Harvey Nuytemans. “Het complexe is dat we met een groot aantal belanghebbenden, als Arcus, de gemeente en het havenbedrijf te maken hebben. Daarnaast moet Arcus tijdens de bouw operationeel blijven. Dat vereist veel afstemming met alle partijen.”
Harvey vervolgt: “De nieuwbouw komt op een kavel waarop nog een te slopen pand staat. Dit betekent veel onderzoeken die voor en na de sloop moeten plaatsvinden. Het maken van een passend ontwerp binnen het bestaande bestemmingsplan was een behoorlijke uitdaging, maar dat was in goede handen bij onze planontwikkelaar Jasper Görts.”
Logistiek advies
Om de wensen van de klant vorm te geven, is er bij dit project ook een belangrijke rol weggelegd voor Anouk van Zeeland, onze logistiek adviseur. Harvey legt uit waarom zij een belangrijke rol speelt. “Het bijna verdubbelen van de grootte van een bedrijfspand heeft een flinke invloed op de routing van de onderdelen van het productieproces. Anouk is expert in het stroomlijnen daarvan. Ze heeft in het engineeringsproces veel en intensief met Arcus gesproken en haar licht erop laten schijnen. Dat is een echte meerwaarde.”
Eerder deze maand zijn we gestart met de sloop. Daarna gaat de gemeente de openbare ruimte herinrichten. De weg tussen beide panden wordt namelijk uit de openbaarheid gehaald en bij het perceel van Arcus getrokken. De Newtonstraat, pal achter de nieuwe bouw, wordt verbreed. Als dat voltooid is, starten we met de bouw.
Duurzaamheid
Het nieuwe pand wordt voorzien van groengevels en een groen dak, geheel voorbereid op zonnepanelen voor het duurzaamheidsaspect. Dit gebouw krijgt een GPR 8,0-certificering. Op deze manier toont Arcus aan – en draagt het uit – dat het gebouw duurzaam is.
Na de sloopwerkzaamheden zal de start van de bouw in het voorjaar van 2024 zijn. We verwachten het project begin 2025 te kunnen opleveren. Ook daarna staan wij trouwens nog voor Arcus klaar, met service en onderhoud. Die dragen bij aan ons doel: de verwachtingen van Arcus overtreffen. Zorgen dat Arcus-algemeen directeur Pieter van Nieuwaal en financieel directeur Rolf de Kok zó tevreden zijn, dat zij ons ook aanbevelen aan anderen. Wie weet waar dat nog eens toe leidt.