Referenties
Terug naar overzicht
Lidl Nederland

Lidl Nederland

1 december 2014

Lidl Nederland

Categorie: Retail & Leisure

 

Plaats:
Oosterhout
Hal:
1.600 m2
Kantoor:
 75 m2
Bouwjaar:
2014
Branche:
Retail & Leisure

 

Opdracht

Een nieuwe winkel met magazijnruimte bouwen voor Lidl Nederland; dat was de opdracht. Lidl hanteert een streng duurzaamheidsbeleid; er werden hoge eisen gesteld aan het materiaalgebruik en het energieverbruik van het pand. Het project is daarom ook volledig FSC-gecertificeerd en Unibouw heeft veel zorg aan hoogwaardige isolatie besteed (RC-waarde 5.0). Verder werd de vestiging opgeleverd met een laadkuil en een parkeerterrein.

kuppens_fotografie_6631.jpg

Proces

De nieuwe vestiging voldoet aan verschillende energiezuinige maatregelen. Zo werd er speciale verlichting aangebracht, wordt er een gebruijk gemaakt van aardgas en is er gebouwd met materialen met het keurmerk Duurzaam Bouwen. Werknemers worden ook geschoold in energiezuinig ondernemen. Het nieuwe pand past uitstekend in de landelijke omgeving, voornamelijk door de keuze voor een vliesgevel en een pannendak.