Nieuws & actualiteiten
Terug naar overzicht
ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

1 december 2020

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien


‘Unibouw, zet het naastgelegen perceel maar vast in puin, want die plaats hebben we binnenkort nodig’. Met dat verzoek van opdrachtgever ADEZZ sloten we begin 2018 de bouw van hun nieuwe bedrijfspand af. De Udense tuinartikelenfabrikant had een vooruitziende blik en nu, tweeëneenhalf jaar later, pronkt er een schitterend opslagmagazijn inclusief showroom en kantine naast het kantoor aan de Liessentstraat!

ADEZZ en Unibouw kennen elkaar al even. Dat maakte dat we in het voortraject wat minder lang met elkaar om de tafel hoefden. De voornaamste wensen: extra ruimte en een snelle oplevering. Ook moest het nieuwe pand qua look and feel naadloos op het bestaande bedrijfspand afsluiten. Tot slot moesten er doorgangen van bestaand naar nieuw komen.

IMG_2959.jpeg
Nieuw opslagmagazijn van 15.000m2
Dit alles leverde geen onoverkomelijke problemen op. Na het uitwerken van de plannen wisten we wat ons te doen stond. In hoofdlijnen: gas geven. Op weg naar een nieuw opslagmagazijn van ongeveer 15.000m2 groot, verdeeld over drie lagen en met op de eerste etage een kantine met een groot balkon. Het warehouse moest onderdak bieden aan potten, bakken, watertafels, vuurschalen en nog veel meer moois. Artikelen die op zich wel tegen water kunnen, maar toch graag droog staan opgeslagen.

IMG_2951.jpeg

Staaltje teamwork
Over water gesproken: afgelopen voorjaar, toen we begonnen met bouwen, was het nogal nat. Toch kon dat niet verhinderen dat we snel op stoom raakten. De bouw verliep geheel volgens het script. Het brandwerend behandelen - spuiten -  van de gehele staalconstructie was nog wel een flinke klus. Er kwam nogal wat afplakwerk en creativiteit bij kijken, maar na een staaltje teamwork van de selectie van projectleider René Tiemessen wisten we ook dit brandje te blussen. De constructieve houding van alle andere bouwpartners droeg hier zeker aan bij!

IMG_2947.jpeg
Groene finishing touch
Iets meer dan een half jaar na het startschot staat er een prachtig nieuw gebouw; een jongere broer van het kantoorpand uit 2018. Maatwerk van de bovenste plank; links en rechts nog wat gefinetuned op basis van recente ervaringen met ADEZZ. En natuurlijk voorzien van een groene finishing touch: verticale tuinen tegen de voorgevel, beplanting op het balkon, een compleet aangelegde voortuin waar zelfs de meest doorgewinterde hovenier ‘u’ tegen zegt en fraaie houten betimmeringen in de kantine.

 IMG_2944.jpeg
Uden is weer een mooie plek rijker. En ADEZZ is helemaal klaar om verder te groeien en bloeien. Laat het voorjaar maar komen!