Wie können wir Ihnen helfen?

Stell deine Frage
0492 338 010

Unibouw maakt regio Foodvalley nog mooier met fraai pand voor HatchTech

25.05.2021

De Utrechtse Heuvelrug is een schitterende plek, met alle bossen, meren, zandverstuivingen en graslanden. En Unibouw gaat zijn beste beentje voorzetten om deze regio van nóg wat extra glans te voorzien. Hoe? Door een state-of-the-art bedrijfspand, inclusief hoofdkantoor van totaal 12.500m2, neer te zetten voor de HatchTech Group in Foodvalley Ede, het epicentrum van de agrifood-sector. Alle handtekeningen zijn gezet en in de tweede helft van dit jaar starten we met de bouw.

HatchTech ontwikkelt high-performance technologieën, bijvoorbeeld broedsystemen en transportinnovaties, voor foodproducenten over de hele wereld. Het hoofdkantoor zit en blijft in Veenendaal, maar ook in China en Oekraïne staan ze in het telefoonboek.

Natuurinclusief ontwerp
Het nieuwe hoofdkantoor van HatchTech is door de architect ontworpen vanuit de wensen en behoeften van de medewerkers en de omgeving. “Eén van de eerste stappen was het betrekken van onze collega’s. Hoe zien zij de toekomst voor HatchTech, en hoe zou de werkplek daaraan bij kunnen dragen? Dit heeft geleid tot een licht, speels en transparant ontwerp dat aan alle kanten verbinding, innovatie en interactie ademt. Daarnaast heeft de architect gezorgd voor een natuurinclusief ontwerp dat past in de omgeving en waarin veel oog is voor groen en duurzaamheid”, zei HatchTech-COO Ellen Poodt er eerder over.

Het dak van het nieuwe kantoor wordt, niet heel verrassend vinden we, ruimhartig belegd met zonnepanelen van VDG Solar. Daarnaast staat het gebouw straks in verbinding met de ecologie in de omgeving door bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de beplanting.

Ontmoetingsplek
Het nieuwe hoofdkantoor wordt niet alleen een werkplek, maar ook een ontmoetingsplek. De contracten zijn pas getekend en wij verwachten de leiding van HatchTech medio 2022 te ontmoeten voor de oplevering van hun prachtige nieuwe pand. Dat is behoorlijk snel voor een dergelijke ontwikkeling; processen als deze duren – van initiatief tot sleuteloverhandiging – vaak meerdere jaren. Maar: wat goed is komt snel. En des te eerder kunnen de locals en Heuvelrugbezoekers genieten van al dit moois.

Auch interessiert

Unibouw slaagt met verve in Zwaag

Bouwkunst en schilderkunst zijn twee totaal verschillende disciplines, maar in Zwaag kwamen ze mooi samen. Dat kwam aan het licht …

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

‘Unibouw, zet het naastgelegen perceel maar vast in puin, want die plaats hebben we binnenkort nodig’. Met dat verzoek van …

Unibouw helpt graszaden-producent Barenbrug uit Nijmegen groeien

Het begon in september 2019, met ons eerste contact. En het eindigt straks met een compleet nieuwe opslagruimte voor het …